De kracht van Bergkristal

"Bergkristal heeft mij altijd gefascineerd en aangetrokken omdat er zóveel mogelijk is met dit kristal", aldus Jan van der Linden, Kristallen Wereld.

Bij de aankoop van mijn eerste kristallen zat een Bergkristal cluster.

Dit was het begin naar de zoektocht van de allermooiste Bergkristal clusters (cluster > groepje van punten) 
Zo mooi, zo helder, zo prachtig in diverse formaties kan het gegroeid zijn met vele insluitsels van andere mineralen. Mijn zoektocht gaat altijd door en eind 2021 nam mijn Braziliaanse vriend contact met mij op en vertelde dat hij ongeveer 200 kilo van de allermooiste kwaliteit bergkristal gevonden had. 

Ik was de gelukkige en had de eerste keuze van deze partij. Nooit had ik zoiets moois gezien in natuurlijke vorm en transparantie (helderheid). Een groot deel van deze partij kunt u nu zien in onze winkel en zijn voor het grootste deel privé eigendom

Het kristal is goed te programmeren waardoor u een echt "persoonlijk maatwerk kristal" heeft voor vele toepassingen. 

Neem contact op bij interesse voor dit persoonlijk kristal via het contactformulier. 


Bergkristal is de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts siliciumdioxide, SiO2.

Men kende het bergkristal ten tijde van het mesolithicum al. Theophrastus noemde het krystallos,   onder andere vertaald als kristal, van kruos, vorst, ijskoud. Het werd in de tijd van het Romeinse Rijk uit de Alpen onder de naam 'versteend ijs' op de markt gebracht. Plinius de Oudere maakte er ook melding van. De naam 'kwarts' is in 1529 door Georgius Agricola ingevoerd. De volkeren uit het Oosten beschouwden bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken bergkristal om wonden te behandelen.

De keuze van bergkristal als drinkglas of als deel van middeleeuwse sieraden kan aan het geloof worden toegeschreven, dat deze kristallen zouden breken of verkleuren wanneer zij met gif in aanraking kwamen. Zo werd de keten een amulet dat de koning beschermde.