STEENSOORT

A

 

 Agaat.

Kalmerend, troostend, tegen pijn, maakt rustig, helpt bij het vinden van innerlijke talenten.

Alexandriet.

Bevordert de fantasie, de bereidheid om risico

Amazoniet.

Tegen incontinentie en zwaarlijvigheid als gevolg van vochtophoping, helpt afvalstoffen af te voeren, ook geestelijk een reinigende edelsteen: geeft geestelijke rust en verdrijft vermoeidheid, en hyperactieve kinderen vinden rust.

Amethyst.

Geeft kalmte, innerlijke rust, evenwichtigheid, helpt tegen migraine en andere soorten hoofdpijn, tegen slapeloosheid, dromen, tegen ontstekingen, zwellingen in pols en knie, is een uitstekende meditatie steen en stimuleert spirituele groei.

Ametrien.

Dient als trouwe begeleider voor alledag en schenkt de drager meer harmonie en rust, doordat deze steen bedroefdheden en wensen harmoniseert komen de emoties in een beter evenwicht, maakt creatief en zet aan tot handelen, het doorbreekt vastzittende denkp

Anandaliet.

De frequentie van Anandalite verbindt alle chakra’s, het opent het derde oog en de kruin chakra’s zodat men bewust word van de ware aard van zijn wezen.

Andalusiet. / Chiastoliet.

Zeer krachtige heelsteen voor het bewegingscentrum in de hersenen en daarmee verbonden spieren en zenuwen, kan angsten weg nemen, slaap wordt beter gereguleerd, zorgt voor harmonie in het gezin en versterkt familiebanden.

Apachentraan.

Harmoniseert door stress ontstane problemen met de stoelgang, maag- en darmstoringen en beschermt tegen maagzweer en maaginfecties, versterkt de intuïtie en zet depressie om in levensvreugde.

Apatiet.

Zorgt voor goede doorbloeding van de dunne darm en bevorderd daardoor een betere stoelgang, geeft een gevoel van tevredenheid en evenwichtigheid.

Aquamarijn.

Tegen tranende ogen, eczeem, allergie, hooikoorts, sinusitis en een opgezette schildklier, is goed voor de slijmvliezen en helpt bij het terugkrijgen van reuk.

Aragoniet.

Werkt kalmerend, handig bij studie en examens, helpt bij overgevoeligheid.

Atlantasiet.

Verbindt u met oude wijsheid en stimuleert u projecten uit die tijd alsnog te voltooien, op het psychische vlak verlaagt atlantasiet stressniveaus en stimuleert te denken alvorens te spreken, hij weet geschillen effectief op te lossen weldadig voor stress

Aventurijn.

Geeft rust, schenkt innerlijke zelfbeheersing, opent de weg naar succes, helpt tegen alle huidaandoeningen, eczeem, en jeuk.

Azuriet.

Heeft een positieve invloed op het zenuwsysteem, als ‘sterrrensteen

B

Steensoort

Betekenis

Bariet.

Maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan, de steen helpt je je levensdoel waar te maken en te vinden.

Barnsteen.

Helpt bij gewrichtspijn, ondersteunt het genezingsproces van keelaandoeningen, verkoudheden en bronchitis, schenkt levenskracht en beschermt tegen angst, problemen, depressie en zware vermoeidheid, verlicht de pijn bij tandvorming van baby

Bergkristal.

Reinigt de energie van de ruimte en de aura, geeft energie, helpt bij evenwichtsstoornis, onpasselijkheid, wagen- en reisziekte, bergkristal is de krachtigste genezer en energie versterker, verdrijft heimwee, bergkristal harmoniseert alle chakra’s en br

Bleu pearl.

Draagt een onvoorwaardelijke liefde in zich, een samensmelting van u en het kristal zal plaats vinden met deze onvoorwaardelijke liefde.

Blumblebee.

Deze steen vertegenwoordigt de Wijze Vrouw, de oude priesteres die kennis en wijsheid in zich draagt, bumblebee maakt je gedachten helder en helpt je vooruit te plannen, maar tegelijkertijd maakt hij je flexibel om mee te gaan met de omstandigheden van he

Brandenberg.

Het is een meester-genezer die herstel van ziekte en uitputting steunt en u weer vitaal maakt, chronische vermoeidheid doet verdwijnen, het is een van de meest belangrijke aquariuskristallen die ons begeleiden in de nieuwe tijd.

bronziet.

Helpt tijdens langdurige stress een helder hoofd en de controle te bewaren, innerlijke kalmte, versterkt de zenuwen, werkt krampopheffend en pijnstillend, herstel bij grote uitputting.

C

Steensoort

Betekenis

Cacoxeniet. - Goetheitkwarts.

Vermindert angst, beklemming en bevangenheid, helpt om gedachten van (momenteel) onoplosbare problemen af te wenden, helpt bij hoest, verkoudheid, griep en infecties van de ademhalingswegen, tot zelfs longontsteking toe.

Calciet.

Alle kleuren calciet zijn goed voor de botten, gebit, nagels en het haar, oranje calciet maakt blij, blauwe calciet versterkt het zelfbewustzijn en laat ons in de toekomst kijken, groene calciet zorgt voor een goede bloedsomloop en werkt ontspannend en ve

Carneool.

Geeft ondernemingslust en levensmoed, tegen krampen, koorts, infectie, suikerziekte, zenuwpijn, bloedvergiftiging, te lage bloeddruk.

Celestien.

Verlichting en stabiliteit, brengt structuur in leven, denken en werken, helpt tegen reisziekte, stimuleert communicatie, opent geest voor nieuwe ideeën.

Chalcedoon.

Maakt blijmoedig en bedachtzaam, helpt tegen depressie, bloeding, vergiftiging.

Charoit.

Werkt vochtafdrijvend en helpt den ook tegen zwaarlijvigheid en cellulitis, verscherpt het inzicht in jezelf, kan helpen bij verslavingen.

Chrysocolla.

Beschermt kinderen tegen vergroeiingen aan de wervelkolom en botten, en is door de aanwezigheid van koper ook goed tegen reuma en rugpijn. versterkt en verbetert communicatie in de relatie, helpt bij infecties, keelontsteking, brandwon­den, koorts, kramp

Chrysophraas.

De steen van het hart, beschermt tegen zuurstofgebrek in het bloed, verbetert de bloedsomloop en te hoge bloeddruk, schenkt rust en evenwichtigheid en helpt een gebroken hart te helen.

Citrien.

Doet vermoeidheid verdwijnen, maakt vrolijk, zenuwsterkend, maakt duidelijk, helpt opgedane indrukken te verwerken en te begrijpen, helpt bij depressie, brengt levensvreugde, versterkt zenuwen, maag, milt en alvleesklier.

Conicalciet.

Krachtige energiegeleider, stimuleert intuïtie, brengt hart en geest samen, heeft positieve invloed op ontgiften, nieren, blaas, psoriasis, herpes.

Covellien.

Eigenliefde en zelfkennis, helpt bij ontevredenheid, arrogantie en ijdelheid, helpt jezelf te accepteren zoals je bent, verbetert het lichaamsgevoel en brengt spanning en ontspanning in evenwicht.

D

Steensoort

Betekenis

Danburiet.

Zeer geneeskrachtige steen, verhelpt allergieën en chronische kwalen, helpt bij psychisch geaarde stoornissen van het hart, bloedsomloop, spijsvertering. helpt soms ook bij anorexia, ondersteunt spieren en motoriek, legt een verbinding met het rijk der e

Diaspoor.

Oorspronkelijke doelenweer tot leven te wekken, stimuleert tot zelfanalyse en levensverandering, bevordert de spijsvertering, werkt ontzurend en helpt bij maagklachten, waarnemen en veranderen.

Diopsied.

Helpt om niet langer vast te houden aan oude pijnen, vergeven en loslaten.

Dioptaas.

Stimuleert verandering en groei, zeer goed tegen ziekte van Menière, helpt om jezelf in het juiste licht te plaatsen en oude gedragspatronen af te werpen, steen van rijkdom, schoonheid en geluk, voedt het hartchakra, geeft een heldere visie en beter inz

Dumortieriet.

Heeft koortsverlagende eigenschappen, beschermt tegen infecties en ontstekingen.

E

Steensoort

Betekenis

Eclogiet.

brengt hoop in moeilijke levensfasen, bevordert de wil tot genezing, maakt einde aan dwangvoorstellingen van ongeluk, gevaar, en mislukking, stimuleert zelfgenezingskracht.

Eilat-steen.

Het kristal staat bekend als steen der wijzen, biedt creatieve oplossing van problemen.

Eudialiet.

Steen van ommekeer, je opnieuw oriënteren, helpt verdriet, angsten en pijnen te overwinnen en eigen zwakheden te accepteren, steen van nieuw begin, leren van fouten, overwinnen van weerstanden, bouwt kracht reserves opnieuw op nadat men zich volledig hee

F

Steensoort

Betekenis

Fluoriet.

Ontslakt en reinigt het lichaam en beschermt de aders en bloedvaten tegen verstopping en verkalking, violette paarse fluoriet versterkt de concentratie, groene fluoriet helpt tegen astma en allergische reacties, blauwe fluoriet is goed tegen infecties, gr

Fuchsiet.

Heft blokkades op die worden veroorzaakt door overtollige energie, en verplaatst energie naar positieve kanalen, brengt de ruggengraat in één lijn fuchsiet vergroot flexibiliteit van spierenen skelet.

G

Steensoort

Betekenis

Gaspeiët.

Optimistische levenshouding, maakt vrolijk, montert op, zelfkritiek, slim doorzien van eigen en andermans spelletjes, behulpzaam bij ontslakking en verzuring met chalcedoon voor het afvoeren, bevordert welwillend en beweeglijkheid

Girasol.

Geeft mensen die vastgeroest zitten in een patroon, de mogelijkheid om deze te doorbreken, helpt te ontdekken dat je niet te oud bent om nieuwe plannen voor het leven te maken, om nieuwe vrienden of een nieuwe begin te vinden en inspireert tot seksueel ve

Git.

Helpt om op een rustige manier weer bij jezelf komen, kalmeert de geest, geeft een veilig gevoel, activeert energie in de ruggengraat, wie git gebruikt, krijgt het gevoel onder de oude takken van een beschermende boom te zitten.

Goudtopaas.

Is goed voor de innerlijke organen, activeert en beschermt het hart, de bloedsomloop, lever en bloedvaten. werkt goed tegen ziekte en infecties, brengt vreugde, vrede, een zonnig humeur en een verscherpte intuïtie, weert valse vrienden, brengt charisma e

Granaat.

Versterkt de wilskracht, geeft doorzettingsvermogen, troost bij depressie, en sterkt het hart.

Grossulaar. / Groene granaat.

Erg goed voor de botopbouw en botvorming, zorgt voor toename van eiwit in de botten, waardoor ze weerstand opbouwen en minder snel breken, versterkt een positieve levensinstelling en wilskracht.

H

Steensoort

Betekenis

Hanksiet.

Hanksiet ondersteunt het fysieke lichaam bij de afvoer van gifstoffen. Het kan ook helpen tegen vocht vasthouden in de enkels en benen, kan knagende wrok of woede uit het emotionele lichaam verwijderen.

Heliotroop.

Troost bij tegenslag, geeft moed, opmerkingsgave, bevordert onzelfzuchtigheid, helpt tegen aambeien en neusbloeding, beschermt gedurende zwangerschap en bevalling.

Hematiet.

Beschermt het bloed tegen ziektes, bloedarmoede, reguleert de bloeddruk, helpt tegen menstruatiepijn, schenkt spontaniteit, levensvreugde, moed en wilskracht.

Herkimmer-Diamanr.

Is een ontgifter, beschermt tegen besmettelijke ziekten, brengt bewustheid, helderheid, werkt pijnstillend, goed voor zenuwen, hersenen en zintuigen, verwijderd stress en spanningen uit het lichaam, geeft energie.

Howliet.

Verbetert de stofwisseling en de stoelgang, helpt ook tegen ontstoken mondslijmvlies en andere ontstekingen aan hals, keel en mond, bevat calcium en is daardoor goed voor botten en tanden, helpt bij het vinden van innerlijke rust en het oplossen van blokk

I

Steensoort

Betekenis

Ioliet.

Heeft een helende en activerende werking op maag en darmen, leert om verantwoordelijkheden te accepteren en beter te kunnen genieten.

J

Steensoort

Betekenis

Jade.

Steen van de vijf deugden, wijsheid, gerechtigheid, barmhartigheid, bescheidenheid en moed, beschermt de nieren tegen nierkwalen, bevordert een voorspoedige bevalling, goed voor het hart.

Jaspis.

beschermt tegen maag-, lever- en nierkwalen, brengt harmonie tussen lichaam en geest.

K

Steensoort

Betekenis

Kunziet.

Zorgt voor zelfbewustzijn, levenskracht en assertiviteit, kan helpen tegen epilepsie, hysterie, evenwichtsstoornis, hyperventilatie en spraakgebrek.

Kwarts met Ajoiet.

Als u ten onrechte lasten voor anderen draagt of u zelf onderschat, heft deze steen dat patroon op, ajoiet omhult de ziel met universele liefde. zuivert het emotionele lichaam, schenkt oneindige vrede en creëert een rustige omgeving.

Kyaniet.

Voor een betere stem en spraakvermogen, sterkt het spraakcentrum, helpt tegen stotteren en lispelen, geeft rust voor heldere uitspraken en concentratievermogen.

L

Steensoort

Betekenis

Labradoriet.

Tegen ontkalking, breuken, groeistoornissen en opvliegers in de menopauze, geeft rust en vermindert prikkelbaarheid, helpt bij oververmoeidheid, schermt de aura af, stimuleert creativiteit en intuïtie.

Lapis lazuli.

Vriendschapssteen, versterkt de liefde en geeft zelfvertrouwen, tegen depressie, epilepsie en beroerte, goed voor het haar, hoge bloeddruk, eczeem en nervositeit.

Larimar.

"Steen van Atlantis", goed voor opgroeiende kinderen, beschermt tegen botverzwakking, ontsteking van gewrichten, stijve spieren, inspireert tot zelfontwikkeling.

Lavendelkwarts.

Tegen stress en overspannenheid, verlaagd de bloeddruk, bevorderd begrip en leergierigheid.

Lepidoliet.

Motiveert de lever en de nieren hun reinigende functie te activeren, geeft rust en Innerlijke vrede, helpt grenzen stellen, beschermd tegen invloeden van buitenaf, helpt te concentreren.

M

Steensoort

Betekenis

Maansteen.

Schenkt hoop, succes en tevredenheid, tegen menstruatiestoornis, bevordert zwangerschap, goed voor de maag, zorgt voor evenwicht in het hormonale stelsel, erg nuttig bij zwangerschap bevalling en borstvoeding.

Magnesiet.

Helpt bij een betere vetverbranding.

Magnetiet.

Helpt om het juiste pad te vinden, kan een slechte situatie ten goede keren, tegen zenuwpijn en spierpijn, lijnt het lichaam uit met de elektromagnetische velden van de planeet.

Mahony obsidiaan.

Weert bacteriën uit het lichaam en zorgt voor een verbeterde stoelgang, maakt het mogelijk logisch te denken en zich te concentreren, helpt tegen examenvrees.

Malachiet.

Tegen reuma en pijn in de gewrichten, artritis, gezichtsvermogen, menstruatieklachten, bevorderd voorstellingsvermogen en besluitvaardigheid, brengt avontuur.

manifestatiekwarts.

Manifestatiekwarts, draagt het weten in zich hoe wij onze doelen wensen en dromen, in onze werkelijkheid kunnen realiseren, om onze geestelijke creaties in de realiteit te verwerkelijken.

Markasiet.

Helpt om zichzelf te waarderen en brengt niet gerealiseerde wensen aan het licht, stimuleert ontgiften en uitscheiding, brengt eigenwaarde.

Meteoriet.

Kan nieuwe bewustzijnsniveaus openleggen, geeft kracht en herstellings vermogen, werkt sterk regenererend, activeert creatieve mentale vaardigheden zoals intuïtie, fantasie, en inspiratie, verbreed het perspectief, helpt spiritueel te ontwaken.

Moldaviet.

Vrijheid, leidt aandacht af van taken die ons ‘gevangen

mookaiet.

Tegen stotteren, beven, overmatig zweten, zorgt voor harmonie tussen lichaam en geest.

Morganiet.

Trekt liefde aan en onderhoud haar, activeert en reinigt het hartchakra, kalmeert een gestrest leven en ondersteunt het zenuwstelsel.

Mosagaat.

Geeft wilskracht, standvastigheid en vooruitgang, maakt opgekropte emoties los, brengt ons op één lijn met de natuur, brengt werklust en uithoudingsvermogen.

Muscoviet.

Beschermt bloedsuikerspiegel tijdens zwangerschap, versterkt ons vertrouwen in ons eigen kunnen, zorgt voor balans in de uitscheiding van de alvleesklier, voorkomt hongergevoel tijdens vasten, reguleert de nieren, is nuttig in geval van slapenloosheid en

O

Steensoort

Betekenis

Obsidiaan.

Vermindert vatbaarheid voor virussen en infecties, tegen koude voeten.

Okeniet.

Zuivert chakra

Olivijn. / peridoot.

Sterkt het hart en ogen, schenkt inspiratie en welsprekendheid, helpt tegen bezetenheid.

Onix.

Tegen ongevallen, maakt ernstig, evenwichtig, bevorderd een gelukkig huwelijk, helpt tegen doofheid.

Opaal.

Verbetert het cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk, tegen longziektes, versterkt hoop en vertrouwen.

Opaliet.

Stuurt het slaapcentrum aan en beschermt dan ook tegen slaapstoringen die door psychische ziektes, als schizofrenie, ontstaan, een zeer evenwichtig makende steen.

P

Steensoort

Betekenis

Parel.

Tegen tandbederf en ontkalking, goed om te dragen tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding, leert ons ruimdenkend te zijn en stimuleert innerlijke groei.

Petaliet.

Harmoniseert het samenleven met je partner, schenkt vertrouwen en evenwichtigheid, bevordert aanmaak van nieuwe cellen,voor gevoelige mensen.

Phreniet.

leert je de betrekkelijkheid van het leven te erkennen en in te zien dat gezondheid belangrijker is dan al het andere.

Protector kwarts.

“lijfwachten”voor het etherische lichaam schermt het de aura af en verwijdert het negatieve energieën/entiteiten en zorgt ervoor dat ze ook niet terug in iemands energieveld kunnen komen.

Pyriet.

Sterkt lever, zenuwstelsel en luchtwegen, helpt tegen bloedarmoede en pijnlijke menstruatie.

R

Steensoort

Betekenis

Regenboog obsidiaan.

Hiermee kunnen we beter onze tekortkomingen en verslavingen onder ogen zien en er mee leren omgaan of zelfs afwennen, het geeft kracht het leven, de natuur en de liefde opnieuw te ontdekken.

Rhodochrosiet.

Versterkt het gehele lichaam en helpt

Rhodoniet.

ondersteunt bij verlegenheid en versterkt het geheugen en het positief denken.

Robijn in zoisiet.

Zoisiet kan verdriet, woede, wanhoop, en gevoelens van hopeloosheid en verslagenheid helpen te verzachten, is goed bij bescherming van zwangerschap.

Robijn.

Beschermend tijdens zwangerschap en voorkomt miskraam, hart versterkend, geeft positieve levenskracht en bevordert betrokkenheid met het leven op aarde.

Rookkwarts.

Rustgevend, vermindert nervositeit, zorgt voor helderheid van geest, kan helpen om te stoppen of minderen met roken.

rozenkwarts.

Liefdevolle steen, houdt alles in harmonie,bevordert liefde, ook de liefde voor u zelf, kunst en scheppend denken, werkt op de thymusklier, zorgt voor positieve emotionele uitwisseling onderling.

rutielkwarts.

tegen bronchitis, goed voor de luchtwegen, bevordert eerlijkheid en oprechtheid, herstelt beschadigde weefsels.

S

Steensoort

Betekenis

Saffier.

Goed voor ogen en hart, geeft gemoedsrust en trouwe liefde, bevorderd oprechtheid en zelfbeheersing, werkt kalmerend.

Septaria.

Leert vertrouwen op je intuïtie, helpt om standvastig te blijven in moeilijke situaties zonder zich af te sluiten, tegen huiduitslag door nervositeit darmproblemen.

Seriphoskwarts.

Is ideaal bij meditatie, verbindt u met de natuur en laat u zich thuis voelen op aarde in uw lichaam, bewustzijn van de aarde als paradijs, de steen activeert een intuïtief vermogen vol liefde en bevordert de creativiteit, stimuleert geestelijke helderhe

Serpentijn.

Activeert het afweersysteem en hormoonhuishouding, beschermt tegen infecties van de nieren, hartziektes en water achter de longen, geeft mogelijkheid om hooggeplaatste doelen te bereiken.

Shattukiet.

Weldadig voor kleine gezondheidsklachten omdat het, het lichaam weer zacht in balans brengt, als elixer nuttig als algemene versterker, vooral in het voorjaar.

Smaragd.

Brengt waterhuishouding in evenwicht, hersteld huidweefsel brengt tevredenheid en vreugde, helpt tegen koortslip.

Smithsoniet.

Neemt geremdheid weg, verbetert de slaap, vermindert diabetes, bevorderd wond genezing, goed voor huid, immuunsysteem en vruchtbaarheid, sterkt zenuwen en helpt bij rusteloze benen.

Sneeuwvlok obsidiaan.

Laat ons beter de realiteit en onze fouten erkennen en daardoor bewuster leven.

Sodaliet.

Kalmerend, tegen te hoge bloeddruk, geeft gevoelige mensen zelfvertrouwen, verdrijft schuldgevoelens en angsten, goede steen voor communicatie.

Spinel.

Helpt bij ontstekingen van de zenuwen en daarmee verbonden spierfuncties, beschermt tegen maagzweer en maagbloeding, geeft kracht en helpt tegen angsten.

Sugiliet.

Sterkt het immuniteitssysteem en zenuwstelsel, tegen hysterie, angst en nachtmerries, vermindert het gevoel van stress en geeft rust en kalmte, coördineeert beide hersenhelften.

T

Steensoort

Betekenis

Tanzaniet.

Helpt om vragen naar de zin van het leven op te lossen en met zichzelf in het reine te komen, brengt roeping, oriëntering, werkt versterkend en opbou­wend.

Thuliet.

Beschermt kinderen tegen infecties en griep, stresssymptomen als zweten, onzekerheid en stotteren worden verminderd, helpt bij schoolstress en examenangst.

Tiffany stone.

Op het psychische vlak stimuleert tiffany stone volharding en het volgen van het zielenpad,waarheen dat ook leidt, zij verwijdert blokkades en helpt bij allerlei overgangen door emotionele kracht te schenken.

Tijgeroog.

Geeft zelfvertrouwen, heeft invloed op de ogen, brengt yin en yang in evenwicht.

Topaas.

Versterkt en verscherpt het verstand, tegen uitputting, spataderen, stimuleert de alvleesklier, sterkt de lever, tegen slapeloosheid, smaak opwekkend.

Tugtupiet.

Het is een goede steen voor mensen die minder willen piekeren, nadenken en zich zorgen maken en meer willen voelen en hun hart willen volgen.

Turkoois.

Verkleurt bij ziekte en gevaar, versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden en weert boze blik.

U

Steensoort

Betekenis

Unakiet. - Epidoot.

Versterkt de wilskracht en houdt je in het hier en nu, zoekt op elk niveau naar de oorzaak ervan en brengt die aan de oppervlakte, zodat hij kan worden getransformeerd, draagt bij aan herstel van een ernstige ziekte.

V

Steensoort

Betekenis

Valkenoog.

Goed voor het zien en bevordert uw inzicht in dingen, opheffen van vast geroest gedrag, bevorderd harmonie in het huwelijk.

Vanadiniet.

vanadiniet is een uitstekende steen voor mensen die problemen hebben met het accepteren van hun lichamelijkheid, aardt de ziel in het fysieke lichaam en helpt deze zich in de aardse omgeving op zijn gemak te voelen het helpt u om doelen na te streven.

Vesuvianiet.

Ontslakt en reinigt de organen, activeert vermoeide lusteloze mensen tot handelen en optimisme.

W

Steensoort

Betekenis

Wagneriet.

Steen van nieuwe tijd met sterke kwaliteiten, een echte oppepper na een periode waarin veel energie is verloren, helpt in herstelperiode na ziekte in een natuurlijk tempo, speciaal na een burn-out helpt deze steen om weer krachtiger te worden.

Z

Steensoort

Betekenis

Zirkoon. - Hyacinth.

Helpt om over verliezen heen te komen, en het willen vasthouden los te laten, maakt ervan bewust wat vergankelijk is en wat werkelijk belangrijk is, stimuleert de lever, werkt pijnstillend en krampopheffend o.a. bij verlate menstruatie.

Zonnesteen.

Brengt licht in je leven, schenkt levenskracht, optimisme, goede steen in donkere tijden.

Zwarte toermalijn.

Beschermt tegen negatieve invloeden uit je omgeving, geplaatst op of bij elektrische apparaten wordt schadelijk effect voorkomen, het moedigt een positieve houding aan, ongeacht omstandigheden en stimuleert praktische creativiteit, persoonlijk evenwicht.