Onze Topstukken

In de winkel van Kristallen Wereld kunt u terecht voor kristallen, mineralen en edelstenen. Met zo'n 400 verschillende soorten kunnen we oprecht spreken van een ruim assortiment en een grote keuze. U kunt bij ons kleine trommelstenen vinden, maar ook ruwe stenen, facetgeslepen stenen en ook hangertjes en armbandjes behoren tot de mogelijkheden. Niet alle kristallen liggen zichtbaar in de winkel, bent u op zoek naar iets speciaals, vraag er gerust om. De kans dat we hebben wat u zoekt is zeer groot.

Een gedeelte van de zilveren sieraden worden door onze eigen zilversmid met de hand gemaakt. Daarbij wordt het kristal als uitgangspunt genomen, waardoor er altijd een uniek sierraad ontstaat.

Naast bovengenoemd assortiment hebben wij prachtige natuurlijke kristallen die als natuurlijke kunst gezien kunnen worden. Hieronder kunt u genieten van een korte impressie van onze topstukken.

U bent natuurlijk altijd van harte welkom om in onze winkel een kijkje te komen nemen.


Amethist Stalagmieten

Beschrijving:

Deze zeldzame Amethist Stalagmieten heeft een bijzondere groeiwijze met zijn stalagmiet gegroeide, fijne kristallen, blijft dit een spannend en levend stuk.

Deze Amethist Stalagmieten is van museum kwaliteit.

Herkomst: Uruguay

Afmeting: ongeveer H30 cm x B25 cm

Beschrijving:

Deze zeer blauwe, ruwe Lapis Lazuli is van hele goede kwaliteit en is steeds lastiger te vinden. Het kenmerkende van Lapis Lazuli is dat er Pyriet (=goudkleurige aders) doorheen gegroeid is.

Herkomst: Afghanistan

Afmeting: ongeveer H22 cm x B18 cm


Lapis lazuli


Ammoliet 

Beschrijving:

Deze puntgave Ammoliet is een, in de meest prachtige kleuren geopaliseerde Ammoniet (fossiel). Jaarlijks worden er maar 10-15 exemplaren gevonden die heel uit de matrix =moedergesteente gehaald kunnen worden.

Een zeer zeldzaam exemplaar in een perfecte staat met een officieel certificaat van echtheid. 

Herkomst:  Alberta,  Canada 

Afmeting: ongeveer H21 cm x B18 cm.

Gewicht: 250 gram

 


Oceaan Jaspis

Beschrijving:

In 2020 is deze Oceaan Jaspis met Amethist voor het eerst gevonden. Naast Amethist is er ook Opaal en Sneeuwkwarts in deze steen te vinden. Zover wij weten zijn er hiervan 3 stukken gevonden, waarvan er één stuk in een museum ligt, er één al eerder door ons is verkocht en dit prachtige, unieke exemplaar wat in onze Galerie te vinden is.

Herkomst: Madagascar

Afmeting: ongeveer H30 cm x B30 cm

VERKOCHT


Zwarte Boulder Opaal

Beschrijving:

Deze Zwarte Boulder Opaal is de koning onder de Opalen, zeker met de rode kleurnuances die er in zitten, maakt het dit tot een wat zeldzamere steen.

Herkomst: Australië

Afmeting: ongeveer H3,5 cm x B6 cm

VERKOCHT


Agaat schijf XXL 

Beschrijving:

Deze Agaat schijf is uniek in zijn grootte en met in het midden de prachtige kristalvorming met o.a. Sneeuwkwarts, wat lijkt op delicaat suikerwerk. Een natuurlijk stuk met alleen een stukje van de rand wat gepolijst is.

Herkomst: Brazilië

Afmeting: de steen zelf is ongeveer H70 cm x B60 cm


Natuurlijke Bergkristal Laserpunten

Beschrijving:

Dit natuurlijke Bergkristal cluster heeft een combinatie met lichte Rookkwarts. De grote, dikke laserpunten van dit mooie cluster zijn helemaal natuurlijk  ongeslepen of bijgeslepen.

Herkomst: Brazilië

Afmeting: ongeveer H25 cm x B70 cm

VERKOCHT


Larimar

Beschrijving:

Deze Larimar heeft haar naam te danken aan ene Larissa die de steen voor het eerst in / aan zee = mar vond. Larissa en Mar vormt de naam Larimar. Echte Larimar wordt maar op één plek op de wereld gevonden. Het vinden van een goede kwaliteit Larimar met een prachtige blauwe kleur en de bijzondere tekening in de steen is een steeds grotere uitdaging aan het worden. Hemimorfiet wordt vaak aangezien voor Larimar, maar dat is niet dezelfde steen.

Herkomst: Dominicaanse Republiek

Afmeting: ongeveer H8 cm x B15 cm

VERKOCHT

(We hebben nog wel andere topstukken Larimar in onze winkel)


Pallasiet Meteoriet

Beschrijving:

Dit schijfje Pallasiet is een zeldzaam type Meteoriet en heeft van nature de steen Peridoot / Olivijn in zich verborgen (de groenige kleur in de Meteoriet) dit in combinatie met diverse metalen. Dit wil dus zeggen dat Peridoot / Olivijn van nature in ons Universum aanwezig is.

Herkomst: Deze Pallasiet is in Argentinië aan de grond gekomen.

Afmeting: ongeveer H4,5 cm x B5 cm


Ammoniet XXL

Beschrijving:

Ammonieten zijn een uitgestorven soort inktvissen, wat ze tot een fossiel van miljoenen jaren oud maakt. Deze grote Ammoniet is in een perfecte staat en helemaal natuurlijk en niet ingelegd in het midden.

Herkomst: Marokko

Afmeting: diameter van ongeveer H60 cm

VERKOCHT


Invito

Beschrijving:

Invito is een bronzen kunstwerk gemaakt door JeanMarianne Bremers. De balans in deze unieke kunst is het kenmerkende van de stijl van deze wereld beroemde kunstenaar.

Voor het maken van dit soort kunstwerken poseren echte personen, dit maakt het kunstwerk tot levensecht met vele natuurgetrouwe details.

Invite is een sierlijk groen gepatineerd bronzen kunstwerk van 40 x 40 cm. 

Deze is te zien en te koop in de Galerie van Kristallen Wereld in Breda.


Custodia

Beschrijving:

Custodia is een bronzen kunstwerk gemaakt door JeanMarianne Bremers. De balans in deze unieke kunst is het kenmerkende van de stijl van deze wereld beroemde kunstenaar.

Custodia wil zeggen "bewaken". Wat met dit prachtige bronzen kunstwerk goed uitgebeeld word. De grotere paarden in deze groep van 8 bewaken de jonge veulens. 

Het hele kunstwerk balanceert op 3 voetjes en staat toch stevig.

Custodia is een bronzen kunstwerk wat nog niet gepatineerd is. Met de afmetingen van 30 cm hoogte x 90 cm breedte.